Čo to je vlastne pšeno?

Pšeno, alebo lúpané proso, sú malé žlté guličky plné živín, ktoré sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Môžeme ho pripraviť na slano, ako prílohu alebo na sladko, ako sme sa to rozhodli urobiť my v tomto recepte.

Processed with Rookie Cam

Príprava kaše potrvá o trošku dlhšie ako klasická ovsená kaša, ale tých pár minút v kuchyni navyše sa určite vyplatí. Navyše, pšeno je prirodzene bezlepkové, takže táto kaša je výborná aj pre celiatikov.

Zoznam surovín na 2-3 porcie:

  • 1 hrnček Pšena
  • Rastlinné mlieko
  • Med
  • Škorica
  • Hrozienka
  • Ovocie na dozdobenie
  1. Pšeno si prepláchneme alebo namočíme do vody. Umyté pšeno si presypeme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo úplne zakryté. Počkáme, kým voda so pšenom začne vrieť.
  2. Následne znížime teplotu na najslabšiu a varíme 15-17 minút. Počas varenia postupne prilievajte mlieko podľa konzistencie. Takisto nezabúdajte kašu sem-tam premiešať.
  3. Po približne 15-tich minútach si kašu rozmixujeme ručným mixérom, pridáme 2 lyžice medu, škoricu a hrozienka.
  4. Hotovú kašu naberieme do misiek a dozdobíme medom, hrozienkami a ovocím. My sme použili maliny, ktoré k tejto kaši vrelo doporučujeme.

Processed with Rookie Cam

Redakcia TheClick.sk Vám praje dobrú chuť!

Komentáre