Keď ste v Ríme, robte to, čo robia miestni. Keď ste vo Florencii, robte a jedzte to čo miestni. Samozrejme dajte si pozor, aby ste pri tom nepodpálili kuchyňu alebo celý dom.
Kto by to bol povedal, že varenie cestovín sa dá pokaziť a dokonca, že varenie tohto typického talianskeho pokrmu môže byť nebezpečné. Svoje by o tom vedeli rozprávať aj istí americkí študenti, ktorí sú aktuálne na svojom výmennom pobyte v srdci Talianska, v krásnom Ríme.

Partička mladých Američanov sa pokúšala pripraviť si chutné cestoviny, no nie všetko im vyšlo tak, ako si predstavovali. Návodu na prípravu zrejme neporozumeli, ak si ho teda vôbec pozreli a cestoviny jednoducho vysypali do suchej panvice a položili na horúcu platňu.
Partia študentov sa pokúšala uvariť tradičné špaget bolognese. Cestoviny sú z obchodu v obale pripravené tak, aby sa len vložili do vriacej vody. Nie sú pripravené na grilovanie alebo opakanie na sucho a tak sa študentom panvica chytila a začala horieť. Vzniknutý požiar sa podarilo dostať pod kontrolu až privolaným hasičom.
Našťastie sa však pri tomto gastronomickom pokuse nikto nezranil a pre študentov sa tento pokus stal vážnym ponaučením.