„Tráviaci trakt pandy nie je vôbec efektívny. Neustále konzumujú potravu a produkujú exkrementy. Z ich potravy spotrebujú maximálne 30% živín, vďaka čomu sú v podstate chodiacou továrňou na organické hnojivo,“ vysvetľuje bývalý profesor kaligrafie zvedavým médiám. Táto nevábna ingrediencia dokáže posunúť čaj na úplne inú úroveň. Dodá mu unikátne aróma, ktoré niekde inde nenájdete.
Tento pestovateľ čaju v minulosti kúpil 11 ton pandieho trusu, ktorým začal hnojiť svoje čajové plantáže v sečuánskych horách v juhozápadnej Číne. Výsledný produkt tohto experimentu nazval celkom výstižne – Panda Ecological Tea. Urobil z neho jeden z najdrahších čajov na celom svete. Na trh prišiel už v roku 2012 a za 50 gramov tejto špeciality ste zaplatili v prepočte zhruba €3 000. Všetok zárobok z tohto čaju však An Jan-ši venuje na ochranu životného prostredia.