„Tráviaci trakt pandy nie je vôbec efektívny. Neustále konzumujú potravu a produkujú exkrementy. Z ich potravy spotrebujú maximálne 30% živín, vďaka čomu sú v podstate chodiacou továrňou na organické hnojivo,“ vysvetľuje bývalý profesor kaligrafie zvedavým médiám. Táto nevábna ingrediencia dokáže posunúť čaj na úplne inú úroveň. Dodá mu unikátne aróma, ktoré niekde inde nenájdete.
![](http://theclick.sk/wp-content/uploads/2018/04/1-23.jpg)
Tento pestovateľ čaju v minulosti kúpil 11 ton pandieho trusu, ktorým začal hnojiť svoje čajové plantáže v sečuánskych horách v juhozápadnej Číne. Výsledný produkt tohto experimentu nazval celkom výstižne – Panda Ecological Tea. Urobil z neho jeden z najdrahších čajov na celom svete. Na trh prišiel už v roku 2012 a za 50 gramov tejto špeciality ste zaplatili v prepočte zhruba €3 000. Všetok zárobok z tohto čaju však An Jan-ši venuje na ochranu životného prostredia.