Existujú viaceré potraviny, ktoré môžu byť pre naše zdravie veľmi nebezpečné. Ak sa konzumujú nesprávne, môžu mať aj niektoré z najzdravších potravín smrteľné účinky na naše zdravie.

Mäso, hydina a morské plody

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Vďaka vysokej teplote sa bielkoviny v mäse menia a stávajú sa nebezpečnými pre vaše zdravie. Aby ste predišli zdravotným rizikám, mali by ste mäso variť pri nižšej teplote. Nízka teplota zníži hromadenie karcinogénov v potravinách. Mali by ste tiež zvážiť marinovanie mäsa a jeho časté prevracanie. To môže pomôcť minimalizovať zlúčeniny podporujúce rakovinu.

Zdroj: Depositphotos.com

Med

Možno to veľa z vás nevie, ale med obsahuje veľa toxínov. Po zbere prechádza pasterizačným procesom na odstránenie týchto toxínov. Jedlo nepasterizovaného medu preto môže byť pre vaše zdravie veľmi nebezpečné. Iba jedna čajová lyžička nepasterizovaného medu môže spôsobiť bolesti hlavy, závraty a zvracanie.

Zdroj: Depositphotos.com

Zemiaky

Ak sa zemiaky nechajú v zlých podmienkach a začnú klíčiť, tak sa odporúča, aby ste tieto zemiaky vyhodili, aj keď klíčky odrežete. Tieto zemiaky totiž môžu obsahovať jed a iba jeden pečený zemiak môže viesť k gastrointestinálnym problémom, ako je zvracanie, bolesť brucha a hnačka.

Zdroj: Depositphotos.com

Mandle

Existujú 2 rôzne druhy mandlí: sladké a horké. Tvrdí sa, že horké mandle obsahujú relatívne veľké množstvo kyanovodíka a jesť 5 až 10 surových, horkých mandlí môže spôsobiť problémy pre dospelých a môže mať fatálne následky pre deti. Spracované horké mandle však môžu byť stále bezpečné, pokiaľ sa všetok kyanovodík extrahuje počas procesu rafinácie. 

Zdroj: Depositphotos.com

Chlieb

Chlieb patrí k pravidelne konzumovaným potravinám, no niektoré jeho druhy vám môžu ublížiť. Balený biely chlieb obsahuje vysoko spracovanú múku a prísady, vďaka ktorým je nezdravý. Jesť biely chlieb môže často spôsobiť obezitu, srdcové choroby a cukrovku. Dokonca aj celozrnný chlieb môže obsahovať rôzne konzervačné látky, pridané cukry a soľ, ktoré sú zlé pre vaše zdravie. Odporúčame konzumovať chlieb vyrobený z klíčených zŕn, pretože sa ľahšie strávi a obsahuje viac bielkovín, vlákniny, folátu, vitamínu C a ďalších zdravých živín.

Zdroj: Depositphotos.com

Ktoré z týchto faktov o zdravých potravinách, ktoré potenciálne škodia vášmu zdraviu, vás najviac prekvapili? Poznáte nejaké ďalšie skutočnosti o zdravých potravinách, ktoré môžu mať negatívny vplyv na vaše zdravie? Podeľte sa s nami o vaše postrehy v komentároch.

Komentáre