Ľudia nehodnotia reštauráciu len podľa kvality jedla a nápojov, ale aj podľa vzhľadu a celkovej atmosféry. U niektorých platí, že čím štýlovejšie, tým lepšie. Toto dokonale spĺňa jedinečná podmorská reštaurácia v Nórsku, ktorá bola nedávno zapísaná na zoznam miest, ktoré sú svojou rozlohou alebo veľkosťou špeciálne. Rebríček zostavoval časopis Time, a reštaurácia, ktorá je prvou svojho druhu v Európe, sa tak okamžite dostala do povedomia ľudí z celého sveta. Reštaurácia sa začala stavať nad zemou, jej výstavba trvala približne 6 mesiacov. Mierne zakrivenie stavby zaručuje bezpečie pri kontakte stavby s rozbúrenými vlnami. 

Zdroj: businessinsider.com

Reštaurácia s názvom Under je architektonicky navrhnutá veľmi netradične – len malá časť vyčnieva, zvyšok je ponorený hlboko do vody, aby zákazníci mali z návštevy tohto miesta skutočný zážitok. Oficiálne otvorená bola v marci 2019, výzorom pripomína betónový panel, no zvnútra je naozaj fascinujúca. Skonštruovaná bola tak, aby odolala aj tým najnepriaznivejším prírodným podmienkam, silným príbojom vĺn a búrkam. Bezpečnosť zákazníkov taktiež zabezpečujú múry hrubé takmer 1 meter. 

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU
Zdroj: businessinsider.com

Naraz sa tu môže najesť 35-40 osôb, ktoré majú možnosť pokochať sa výhľadom na život v mori cez panoramatické okno. Reštaurácia siaha až po morské dno, na ktorom sú namontované tlmené svetlá, a tak si môžu návštevníci užiť romantický pohľad na morský svet aj v nočných hodinách. Väčšinu jedálneho lístka tvoria morské plody, kuchári používajú suroviny z miestnych zdrojov a mora. Ochutnať tu môžete napríklad homára, tresku, mušle alebo morské riasy, ktoré sa chuťou podobajú na hľuzovky. Jedna večera sa však dokáže vyšplhať aj na 200-300€.

Zdroj: businessinsider.com

Personál reštaurácie odporúča zákazníkom, aby v nej strávili aspoň 3-4 hodiny. Tento čas je podľa nich ideálny na to, aby si dopriali potrebnú dávku relaxu a vychutnali si tajomnú atmosféru mora. Najviac si vraj toto miesto užijete vtedy, keď vonku zúri búrka a morské vlny sú rozbúrené. 

Komentáre