Prečo titán?

Titán je netoxický biokompatibilný kov používaný na mnohé medicínske účely, ako sú nástroje, zariadenia na zubné implantáty a náhrady kĺbov. Titán je ľahký a mimoriadne silný, a to aj napriek charakteristike kovu. Kvalitný titánový riad využíva svoje vlastnosti na rovnomerný prenos tepla a jeho distribúciu. Nepórovitý, nelepivý vonkajší povrch titánu neumožňuje prenikanie iných látok do potravy.

zdroj: greenvirals.com

Bez najmenšieho rizika

Tento materiál sa považuje za bezpečnú voľbu pre výrobu riadu, pretože je neškodný, stabilný, odolný voči degradácii kyselín, nezapácha a neovplyvní chuť jedla.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

V prípade riadu vystuženého titánom závisí  jeho bezpečnosť vo veľkej miere od materiálu, ktorý sa používa na poťahovanie, aby sa dosiahla jeho nelepivosť. Čo je ideálne pre vaše indukčné panvice, na ktorých si plánujete pripravovať svoje najchutnejšie pokrmy.

Dokonalý vo všetkých smeroch

Kuchynský riad s titánom je dlhotrvajúci a odolný voči oteru a poškriabaniu, čím sa zvyšuje jeho životnosť. Dokonca aj pri dlhodobom používaní si tento materiál stále zachováva svoj nový, vkusný a štýlový vzhľad.

Tuky nemajú šancu

Vzhľadom na nelepivú vlastnosť keramického povlaku na báze titánu nemusíte pri varení používať olej, tuk ani maslo, čo je samozrejme ideálne pre všetkých, ktorí sa chcú a plánujú zdravo stravovať. Samozrejme, že výhodou je aj to, že ani pri vysokých teplotách sa vám jedlo v takomto riade nespáli, čím si opäť len pomôžete k lepšiemu zdraviu.

zdroj: kulturastolovania.sk

Vždy čistý

Kto by odolal pekným obrusom prestretému stolu a chutným pokrmom pripraveným v titánovom riade? Starosti nebudete mať ani s jeho údržbou, takže po náročnom dni a chutnej večeri stačí riad opláchnuť alebo vložiť do umývačky riadu.

Ako vidíte sami, je to naozaj dokonalý spoločník do každej domácnosti, ktorý vám pomôže s prípravou tých najlepších pokrmov.

Komentáre