Asi pre nikoho by piatková noc nebola kompletná, bez rýchleho, jednoduchého a chutného mäsa, ktoré je zabalené do chutnej placky alebo žemle. Kde inde by sme išli sa najesť v skorých ranných hodinách, podgurážení alkoholom? Asi všetci viete kam týmto smerujem.

Tento kebab sa však od bežného odlišuje, jeden šéfkuchár vo Veľkej Británii vytvoril z tohto jedla hotový kulinársky skvost za €1 200.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Najjemnejší „stupeň deväť“ japonského Wagyu hovädzieho mäsa, francúzsky syr Chaumes, cuketové kvety, turecký bazalka, čerstvé Morel huby a 25-ročný taliansky ocot, ktorého mililiter stojí €2,40, sú zárukov kvality a skutočného gurmánskeho zážitku.

Onder Saha, je šéfkuchárom v reštaurácii Hazev in Canary Wharf, ktorá sa nachádza v srdci Londýna. Stvoriteľ tohto superluxusného jedla hovorí, že: „ Tento kebab nie je len najdrahším na svete, ale jeho cieľom je ukázať ľuďom skutočnú autenticitu, históriu a kultúru, ktorú toto jedlo v sebe skrýva už tisícky rokov.“

Komentáre