Čo poviete, ako veľmi máte posunutý váš prah výdrže, keď pomyslíte na niečo takto nechutné? Múzeum vo švédskom Malmö ponúka svojim zákazníkom tie najbizarnejšie a najnechutnejšie pokrmy na aké kedy ľudstvo prišlo. Býčí penis, netopier alebo vyprážaná tarantula?

„O tom, či dané jedlo pokladáme za pochúťku alebo za úplnú nechutnosť, nerozhoduje jeho chuť, ale predovšetkým kultúra a prostredie, z ktorého pochádzame,” hovorí Dr. Samiel West, ktorý je zároveň aj zakladateľom múzea tých najnechutnejších jedál na svete. Múzeum sa nachádza vo Švédsku, v meste Malmö.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Príkladom takéhoto jedla sú určite aj králičie hlavy, ktoré sú v Číne veľmi populárnou pochúťkou. Tento pokrm je tak vyhľadávaný, že Čína je nútená králikov dovážať a odhaduje sa, že až 20% zo všetkých králikov je dovážaných z Európy do Číny.

Na druhej strane sveta, v krajinách ako Arménsko, Gruzínsko, Grécko, Mongolsko alebo Bulharsko, majú úplne inú pochúťku. Tieto krajiny sú doslova známe tým, že pokiaľ už zviera zabijú, tak z neho spotrebujú doslova všetko. Konzumujú všetko mäso, mozog, jazyk alebo aj oči. Medzi ich vyhlásené chuťovky patrí však aj hlavne varená ovčia hlava. 

Ďaľšou špecialitou na zozname je balutToto jedlo pochádza z Filipín a jedná sa o opolodnené kačacie vajce, ktoré už je čiastočne vyvinuté. Následne sa varí alebo vypráža.

Vydatné jedlo treba aj dobre spláchnuť. V múzeum vám na to ukážu zaujímavý nápoj, pripravený z hlodavcov. Víno s myšacími mláďatami má podľa ázijských krajín doslova zázračnú liečivú moc. Pozrite si s nami aj niektoré ostatné kúsky z toho múzea.

Komentáre

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here